"Groot genoeg voor allerlei kansen"

Femmy Barends

Communicatiemedewerker
Femmy Barends op Linkedin

Ik studeerde Communicatie aan de Fontys Economische Hogeschool Tilburg. Mijn afstudeeropdracht wilde ik graag bij een Zeeuws bedrijf doen. Ik stuurde een sollicitatie naar EPZ en mocht op gesprek komen. Het klikte en na m’n stage ben ik hier via een uitzendbureau blijven werken. Eind 2010 heb ik gesolliciteerd op de functie Communicatiemedewerker en ik werd aangenomen. Ik ga met veel mensen om, heb afwisselend werk en kom overal in het bedrijf. En ik werk weer in Zeeland!

Veel verschillende dingen doen

Ik werk als Communicatiemedewerker op de afdeling Interne & Externe Communicatie (I&EC) van EPZ. Zeker omdat EPZ een kerncentrale, een kolencentrale met biomassa en een windpark heeft, is het werk erg divers. I&EC is een kleine afdeling, dus dat betekent dat je veel verschillende dingen doet. We communiceren heel actief over projecten van EPZ. Natuurlijk hier intern, want onze eigen mensen moeten weten wat er gaat gebeuren, maar ook personeel wat we voor die projecten inhuren is een belangrijke doelgroep. Ook de buitenwereld informeren of betrekken we in onze communicatie. Ik maak communicatieplannen voor die projecten, schrijf omgevingsnieuwsbrieven en persberichten. Bij de grotere projecten maak ik onderdeel uit van het projectteam. Verder verzorg ik rondleidingen en ontwikkel informatiemateriaal. Bij EPZ is veel van wat er gebeurt gelijk nieuws, dus ik heb regelmatig contacten met de pers. Ik heb zelfs al een keer bij het Jeugdjournaal opgetreden!

Kernenergie voor dummies

Ik werk nog maar kort bij EPZ dus leer nog elke dag. Je krijgt hier veel kansen. Ik heb bijvoorbeeld een cursus Nucleaire Technologie gevolgd, maar dan wel voor dummies. Die basiskennis is belangrijk voor de rondleidingen. Als je weet hoe het werkt, kun je veel meer vragen beantwoorden.

Fijne collega’s

EPZ is groot genoeg om allerlei kansen te bieden, maar het is niet te groot. Je kent vrijwel iedereen en er zijn korte lijnen. Ik ken de managers persoonlijk en kan bij iedereen zo binnenlopen. Ook in de rest van de organisatie staat iedereen klaar om je te helpen. Ik weet niet of dat typisch Zeeuws is, maar die sfeer bevalt me wel heel goed. Na m’n studie in Tilburg vind ik het heerlijk om weer terug te zijn. Wonen en werken in Zeeland is echt top! Het is lekker rustig, altijd dicht bij zee en toch zit je in drie kwartier in Breda of Antwerpen. Geweldig toch!