"Echt een open deur-mentaliteit!"

Huib Nortier

Teamleider Operations Kolencentrale

Als Teamleider Operations monitor en bewaak ik het proces waarin we elektriciteit opwekken. Als dat nodig is, stuur ik het proces bij. Dat is de officiële omschrijving van m’n werk. In de praktijk werk ik met een digitaal controlesysteem. Bij ons op de kolencentrale is elektriciteit opwekken een continu proces, met de procescomputer stuur je dat proces bij.

Warme familie

Als ik aan iemand vertel hoe het is om bij EPZ te werken beschrijf ik het meestal als een warme familie. Je hebt hier echt een open-deurmentaliteit. Je kan bij iedereen binnenstappen. Het gaat allemaal vrij direct, er zijn korte lijnen. Er zit wel hiërarchie in de organisatie – de beslissingsbevoegdheid ligt best hoog – maar dat vind je niet terug in de manier waarop we met elkaar omgaan. Omdat veiligheid topprioriteit is, wordt er veel overlegd en zijn we kritisch op elkaars werk. Dat lijkt soms wel eens overdreven, maar we willen absoluut zeker zijn van onze zaak.

 

Mastertitel

Bij EPZ ben ik begonnen als Werktuigkundige en later doorgestroomd naar Hoofdwerktuigkundige. Sinds een tijd ben ik Teamleider Operations. Het is altijd mogelijk bij EPZ om verder te leren. Dat heb ik ook gedaan en heb nu m’n master of business in energy systems. Die opleiding is echt gericht op de elektriciteitsmarkt. Wat gaat er veranderen op die markt? Hoe ga je je bedrijf inrichten om klaar te staan voor die toekomst. Met die mastertitel op zak kijk ik uit naar een volgende stap.

Een leven lang leren

In de 15 jaar dat ik nu bij EPZ werk, heb ik al veel studies gedaan. Zeker als het voor je functie is, kan je vrijwel altijd een studie volgen. En voor je persoonlijke ontwikkeling zijn er ook mogelijkheden. Dat is goed geregeld. Ik heb een goed salaris, we zitten vrij hoog in de markt. Als je naar een andere werkgever gaat, moet je meestal salaris inleveren. Ik vind onze Benefitshop waarin je veel arbeidsvoorwaarden regelt, heel prettig. Je kan er veel mee.

Het dak op

Mijn favoriete plek bij EPZ is het keteldak van de kolencentrale. Met bezoekers ga ik daar meestal naar toe. Je hebt daar goed overzicht over het bedrijf zodat je kan uitleggen hoe het allemaal werkt. En je hebt een schitterend uitzicht over Zeeland. Als je mazzel hebt, komt de slechtvalk, die een nest heeft tegen de schoorsteen, ook nog even langs vliegen. Dan heb je alle facetten van EPZ in een klap te pakken!