"Veiligheid en een perfecte conditie"

John Slabbekoorn

Projectleider Quality Projects Kerncentrale

Ik werk als projectleider bij KQ, de afdeling Quality Projects. KQ is een jonge afdeling die in 2011 is opgericht. Als projectleider begeleid ik heel uiteenlopende projecten die vrijwel steeds met veiligheid en de levensduur van de kerncentrale te maken hebben. De centrale blijft open tot 2034 en wat moet je dan doen om de centrale in een perfecte conditie te houden om veilig te kunnen produceren? Een voorbeeld was de vervanging van de nood- en nevenkoelwaterleidingen. De nieuwe leidingen zijn eerst aangelegd, de oude leidingen zijn stuk voor stuk losgekoppeld en daarna zijn de nieuwe leidingen aangesloten en getest. Dat moest allemaal in de splijtstofwisselperiode gebeuren omdat de centrale dan stil ligt.

Kennismaken

Voor ik bij EPZ kwam, werkte ik bij een ingenieursbureau. Daarvoor was ik projectleider en technisch manager in de voedingsindustrie en de gevelbouw. Het werken bij EPZ bevalt me uitstekend. Als je binnenkomt, ga je direct opleidingen volgen. Na de introductie heb ik anderhalve maand een basiscursus systeemkennis gevolgd. Dan leer je in korte tijd heel veel over de installatie en je leert de organisatie kennen. Daarnaast heb ik een leiderschapstraining gevolgd en heb ik m’n VCA verlengd.

Denktanken

De projecten die ik begeleid zijn heel technisch. Het is dan prettig dat je op heel veel mensen kan terugvallen. Bij m’n collega’s zit zoveel kennis. Als projectleider moet je daar gebruik van maken, want je kunt nooit alles zelf weten.

Warm ontvangst voor fietsers

Het salaris bij EPZ is goed. En wil je meer vrije dagen of juist minder, dan regel je dat in de Benefitshop. Bovendien zijn de werktijden best flexibel. Door de bloktijden kun je vroeger of later beginnen. Ik kom vaak op de fiets naar het werk en EPZ heeft daarvoor goede voorzieningen, je kunt bijvoorbeeld je fiets ophangen en er zijn douches met alles erop en eraan. Zo kom je fris op je werk. Niet voor niks dat er zoveel collega’s op de fiets naar het werk komen.

Altijd tegenwind

Misschien ben ik als geboren Zeeuw niet helemaal objectief, maar ik vind het geweldig om in Zeeland te wonen. Je hebt hier vrijwel nooit last van files en dat was toen ik nog in Brabant werkte wel anders. Nu ga ik op de fiets naar m’n werk en doe ik er net zolang over als toen met de auto. De routes naar het werk zijn werkelijk schitterend. En nog zoiets moois: er staat hier altijd wind. Klinkt misschien gek, maar dat vind ik als fietser juist geweldig!