Over EPZ

Wij maken stroom. Zo veilig, klimaatneutraal en milieuvriendelijk als maar kan. Met een kerncentrale, een kolencentrale met biomassa-installatie en een windpark zijn wij een unieke werkgever in Zeeland. Bij ons werken zo'n 550 mensen. We kiezen heel bewust voor een divers productiepark. Dat zorgt voor onafhankelijkheid van brandstofleveranciers en continuïteit van de productie op onze locatie aan de Westerschelde.  Een prima plek voor ons bedrijf, trouwens. Met veel wind voor onze windturbines, diep vaarwater voor de kolenaanvoer en ruim voldoende koelwater voor de kolen- en kerncentrale. Grote installaties, interessante techniek, goede werksfeer en een prachtplek om te wonen en te werken. Wat wil je nog meer?

Energiewereld

Je kunt bij ons je hart ophalen aan techniek. Aan een elektriciteitscentrale is alles groot. Niet alleen de installaties zelf, maar ook de getallen die er bijhoren. De MegaWatts, tonnen en picajoules zijn niet van de lucht. Dat is leuk voor werktuigkundigen, elektromonteurs, maar ook voor ingenieurs. Dus hou je van techniek en heb je een gezonde kijk op bedrijfsvoering? Heb je gevoel voor getallen en ben je resultaatgericht? Dan is de energiewereld iets voor jou!

Missie

EPZ is belangrijk voor Zeeland en voor de Nederlandse samenleving als geheel. We dragen bij aan de lokale provinciale economie en aan de constante energievoorziening van ons land. De samenleving geeft ons die ruimte met vergunningen en zekerheden die het ons mogelijk maken dit werk te doen. Als tegenprestatie leveren wij op een verantwoorde manier energie en verdienen daar ons geld mee. Wat we doen en binnen welke randvoorwaarden we dat doen, zegt dus iets over wie we zijn. Hieronder staat dit samengevat in onze missie: de reden van ons bestaan.

EPZ produceert elektriciteit. Nucleaire en industriële veiligheid zijn onze belangrijkste prioriteiten en dat is zichtbaar in alles wat we doen. De bedrijfsvoering is optimaal afgestemd op de behoefte van onze klanten en is maatschappelijk verantwoord.  Onze medewerkers zijn daarbij onze belangrijkste succesfactor.