Solliciteren

Solliciteren bij EPZ kan altijd. Op een vacature, op een stage of je stuurt ons een open sollicitatie. Vertel ons in een korte maar krachtige motivatie waarom jij ons bedrijf wilt versterken. Je ontvangt van ons altijd direct een bevestiging van je sollicitatie en je kunt rekenen op een inhoudelijke reactie binnen twee weken na je sollicitatie. We raden je aan altijd te reageren op een openstaande vacature. We sluiten vacatures namelijk pas op het moment dat een sollicitant een aanbod heeft aanvaard. Tot die tijd maak je altijd kans op een gesprek.

Sollicitatie beoordelen

Wij bekijken je gerichte of open sollicitatie zorgvuldig. Daarna laten we je snel weten of we je uitnodigen voor een gesprek. Hebben we op dat moment geen passende vacature, dan bewaren we jouw gegevens wellicht graag voor eventuele toekomstige vacatures. Maar, ook dat laten we je natuurlijk weten.

Sollicitatieproces

De sollicitatieprocedure hangt af van de functie. Soms volgt er al na één ronde een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij andere functies kunnen nog aanvullende onderzoeken en gesprekken volgen. Op hoofdlijnen ziet een sollicitatieprocedure er bij EPZ zo uit:

  • Je eerste gesprek heb je met je toekomstige leidinggevende en een P&O-adviseur. We maken inhoudelijk kennis met elkaar en bekijken of er een klik is. Uiteraard kun jij het gesprek gebruiken om te bekijken of je bij ons wilt werken. Pas jij bij EPZ en past EPZ bij jou?
  • Je tweede gesprek wordt uitgebreid met een eventuele toekomstige collega en/of een afdelingsmanager. In dit gesprek gaan we dieper in op de inhoud van de functie. Is de functie wat je er van verwacht? En ben jij de beste kandidaat om de functie in te vullen? Ook een rondleiding over je nieuwe afdeling kan een onderdeel zijn van het tweede gesprek.
  • Daarna volgt, voor bepaalde functies, een psychologische test bij een extern gespecialiseerd bureau. Je wordt uitgenodigd om een dag langs te komen om allerlei testen te doen. In die testen wordt er gekeken of je bepaalde, voor de uitvoering van de functie, belangrijke capaciteiten bezit of eventueel wat je mogelijkheden nog zijn om daar naar toe te groeien.
  • Vervolgens word je (afhankelijk van de functie) medisch gekeurd door de bedrijfsarts van EPZ.
  • Je derde gesprek met de P&O-adviseur (en soms je toekomstige leidinggevende ) is een arbeidsvoorwaardengesprek. Als je dat accepteert kun je bij ons aan de slag.

Pre-employment Screening

EPZ hecht veel waarde aan integriteit. Er gaat nu eenmaal veel vertrouwelijke informatie door onze handen. Daarom maken wij gebruik van een screeningsprocedure (Pre-employment Screening). Dat houdt in dat wij iedere sollicitant vragen om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar het eerste gesprek. Bij alle functies wordt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd en aan veel functies is een medische keuring en/of psychologische test gekoppeld. Tijdens de procedure controleren we je originele diploma’s en certificaten. Ook controleren we via je referenties (bijvoorbeeld een getuigschrift, arbeidsovereenkomst of loonstrook) je laatste werkgever(s).

Heb je nog andere vragen over het solliciteren bij EPZ?